09 жовтня 2024

Похмуре майбутнє Донеччини

Розташування: Донецька область, Україна

Те, що описувалося зовсім нещодавно у цьому сюжеті, стає реальністю - через окупацію та руйнування внаслідок російських обстрілів шахти припиняють діяльність, що призведе як до екологічних наслідків, так і до економічних:

2021:


 2024:

Україна втрачає території на Донеччині. Руйнуються всі населені пункти через які проходить фронт, виїжджають унікальні спеціалісти, припиняється вуглевидобуток. І Донецька область все більше перестає бути промисловою частиною держави.

"Відновлення промислового потенціалу Донеччини — це завдання, яке вимагатиме титанічних зусиль. Потрібні величезні фінансові вкладення, щоб знову побудувати інфраструктуру, відновити підприємства, створити нові робочі місця. Енергетичні ресурси, які необхідні для запуску виробництв, також потребують особливої уваги, враховуючи те, що війна зруйнувала значну частину енергетичної інфраструктури регіону. Проте, навіть ці ресурси можуть бути марними без наявності кваліфікованого людського потенціалу. Спеціалісти, які знають, як працювати на промислових підприємствах, є ключовим елементом у процесі відновлення. Без них неможливо буде відновити навіть найсучасніше обладнання, — каже народний депутат України Муса Магомедов. — Без великої міжнародної програми відновлення промислового потенціалу Донеччини ані держава, ані великий бізнес не зможуть самотужки виконати це завдання. Донбас потребує не просто коштів — він потребує підтримки світової спільноти, комплексної стратегії, яка б об’єднала зусилля урядів, бізнесу і міжнародних організацій. На карту поставлено не лише майбутнє одного регіону. Донеччина є частиною України, і її відновлення — це ключ до відродження економічної стабільності всієї країни".

Наталя Бірюкова. Холодна консервація, загроза затоплення та тисячі людей без роботи. Що із шахтами Донеччини / Свої.City